Friday, November 06, 2009

Red White Christmas


Julen er hjerternes fest. Det er i julen vi er ekstra gode ved os selv og hinanden. Gaver, gotter og g-strenge skifter ejermænd og kvinder her i julen. Vi forkæler og bliver forkælede i denne mørke tid. Selv bryggerierne forkæler os med deres gode juleøl.

Selv om juleøl som stil ikke er endeligt og fast defineret, så er alle danske bryggerier for længst blevet enige om hvad en juleøl er. En undergæret juleøl er en guldøl der er lidt mørkere end den slags plejer at være - en overgæret juleøl er typisk en sød Brown Ale med appelsinskal, stjerneanis eller andre krydderier. Sådan er det, det er en tradition, og det kan der ikke laves om på.

Sådan har det altid været, altså lige ind til i år. For vanen tro har Mikkeller gjort op med det forventelige, det konventionelle og det kedeligt forudsigelige.
Mikkellers Red White Christmas er et opgør med det brune søde øl. Her er tale om en fussione mellem en belgisk Wit Bier og en britisk Red Ale. Resultatet er en rødlig maltprofil, med massere af smag og maltsødme, og en ugennemsigtig Wit Bier, der med sin karakteristiske smag af koriander og appelsinskal, blender intet mindre end elegant.

Hvis man har fantasi til at forestille sig de to ting i spil samtidig, så mangler man bare at tilføje et ordentligt skud amerikansk humle til det samlede smags-billede, så ved man ret præcist hvordan Mikkellers Red White Christmas smager.
Den heftige humle-profil, skaber i samspil med de rigelige mængder bitter appelsinskal, et smagsindtryk der er intet mindre end funky as fuck.

Mikkellers Red White Christmas er et velplaceret spark i nosserne på en slumrende julemand, der igen i år skulle lige til at kører julen hjem på rutinen.

I KIHOSKH er vi altid fulde af beundring og respekt for folk der tør tænke ud af boksen. Derfor vil vi denne forbindelse ikke alene opfordre alle til at komme ned i KIHOSKH og købe årets allerfrækkest rød/hvide juleøl, vi kaster i den forbindelse også lige et par håndtegn og en julestjerne efter Mikkeller.

No comments:

The translator

Do you want to read my blog, but do not understand danish - this is your rescue ;)