Thursday, May 07, 2009

Fat Cat


Christian Skovdal Andersen, der tidligere har givet den som brygger på Ølfabrikken, altså den gang det var et interessant bryggeri, er nu gået solo. Hans nye fantombryggeri hedder Beer Here.
Med Fat Cat har Christian brygget en på alle måder meget lækker ravfarvet ale, der er gavmildt tørhumlet med den Newzealandske humle Nelson Sauvin. Den humle vil nogen sikkert kende fra Mikkellers Nelson Sauvin Single Hop IPA.
Humlen er meget vinøs og er som skabt til de lettere ales, og let det må man sige at Fat Cat er, med sine kun 4,7 % alkohol. Men trods den lave alkoholprocent er det lykkedes for Christian at skabe en yderst smagsmætte og virkelig robust ale.
Beer Here løb tidligere på året med prisen som årets bedste påskebryg, hvilket var ganske velfortjent. Men for en lille butik som KIHOSKH er det slet ikke interessant, at promovere en påskeøl, der er blevet brygget i stort omfang til COOP, og som derfor findes på hylderne i Brugsen.
Hvis Beer Here har ambitioner om at blive et stort navn blandt ølnørder og beergeeks, skal COOP-historien nok ikke gentages særligt mange gange, før den chance er forspildt. Men hvis Beer Here's ambition derimod er at blive en stor spiller på en mindre bane, så er potentialet bestemt til stede. Christian Skovdal Andersen er en yderst kompetent brygger. Og med Fat Cat har han skabt en helt fantastisk ale, der med sin lave alkoholprocent er som skabe til de varme forårsdage vi oplever lige nu.
Fat Cat findes på køl i KIHOSKH.


Dette blogindlæg er oprindeligt publiceret på
Kihoskh.dk

Kihoskh.dk finder du en masse blogindlæg om øl, en konstant voksende øldatabase, et hav af ølanmeldelser og nogle af byens bedste øltilbud.

Kihoskh.dk

No comments:

The translator

Do you want to read my blog, but do not understand danish - this is your rescue ;)