Thursday, May 07, 2009

Xbeeriments Barack i KIHOSKH


Xbeeriment er et fantombryggeri. De har kun ganske få øl i bagkataloget, men de er til gengæld alle sammen af meget høj kvalitet. Men selv om man er en lille spiller på den store bane, så kan man godt have ambitionsniveauet i top. Og det må man bestemt sige at Xbeeriment har, og med deres sidste nye øl med navnet Barack, holdes fanen fortsat højt.
Barack er, som navnet mere end antyder, en hyldest til Amerikas præsident. Og lad mig bare sige det med det samme, denne Stout er bestemt en præsident værdig.
Den er kulsort, knastør og letdrikkelig som hindbærbrus. Kaffen, røg-malten og de aromatiske amerikanske humler spiller sammen, så man må knibe en lille tåre. Det er en sand gudedrik. Jeg ved at drengene fra Xbeeriment har tænkt sig at sende en kasse Barack til den amerikanske ambassade, når Mister Obama lander i København i forbindelse med den olympiske komites møde i oktober.

Hvis øllet kommer ind på ambassaden, og hvis ikke sikkerhedsvagterne vælger at drikke det alt sammen selv. Og hvis der rent faktisk er et par af disse dejlige stouter der kommer gennem alle nåleøjnene og helt frem til præsidenten selv, så vil jeg vædde på at han ser sig nødsaget til, at revurdere sin opfattelse af, at Danmark er et fladt land befolket af blege mennesker der drikker tyndt øl. For godt nok er landet fladt, og ja vi er blege som bare fanden, men hvad Mister Obama sikkert ikke ved er, at der er flere bryggerier her i landet der er begyndt at brygge øl i den absolutte topklasse. I KIHOSKH vil vi godt byde Xbeeriment rigtig hjerteligt velkommen blandt de bedste danske bryggerier. Vi har derfor sat Xbeeriments Barack på køl, og vi sælger ud af den hele natten. Men kan vi virkelig sælge dig denne Gudedrik for under en flad halvtresser? Yes We Can!



Dette blogindlæg er oprindeligt publiceret på
Kihoskh.dk

Kihoskh.dk finder du en masse blogindlæg om øl, en konstant voksende øldatabase, et hav af ølanmeldelser og nogle af byens bedste øltilbud.

Kihoskh.dk

No comments:

The translator

Do you want to read my blog, but do not understand danish - this is your rescue ;)