Thursday, May 07, 2009

IPA fra Amager Bryghus


Ude på Amager står der et par tosser og brygger øl. Deres lille bryggeri hedder Amager Bryghus. Og når jeg siger tosser så mener jeg i virkeligheden landsbytosser. Amager er en lille ø, og de to omtalte bryggere er ikke de første der på den egen der er lidt bløde i boldten. Forklaringen er den velkendte Amager-historie om indavl. Mænd fra Amager får børn med kvinder fra Amager, og efter et par generationer på den måde, begynder kæden at sidde lidt løst.
Nå men grunden til dette blogindlæg er, at nu har Amager Bryghus brygget en IPA der for nemhedens skyld har fået navnet IPA. Så er der ikke nogen der bliver forvirret over noget, selv de indfødte skulle kunne finde ud af at gå i byen efter den, og faktisk komme hjem med den rigtige øl, hvis de altså har en lille huskeseddel med hjemmefra. Men som sagt, det skal handle om Amager Bryghus' IPA. Selv skriver bryggeret, at den er inspireret af de amerikanske IPA'er som man finder dem på vestkysten. For at sætte tyk streg under den amerikanske smag, er denne ale humlet med rigelige mængder Simcoe, Amarillo og Cascadehumle.
Øllet er ufiltreret, ravfarvet og med et flot hvidt skum. Duften domineres af Simcoes skarpe harpiksduft samt blomster- og citrusduft fra de to andre humler. Smagen er indledningsvis sød, mild og rund, men efter et par sekunder slår humle igennem. Og stille men sikkert overtager de amerikanske humler det samlede smagsindtryk.
Jeg må lægge alle parader, jeg må æde alle Amager-historier og fortællinger om indavl og tosser bag mig, jeg bliver nødt til at sige det som det er: IPA fra Amager Bryghus er en helt igennem fantastisk amerikansk inspireret IPA. Hidsig som bare fanden, et sandt humleorgie og så er den lækker som få.
Kom ned i KIHOSKH og køb denne amagerkaneske fortolkning af en amerikanske vestkyst-klassiker.


Dette blogindlæg er oprindeligt publiceret på
Kihoskh.dk

Kihoskh.dk finder du en masse blogindlæg om øl, en konstant voksende øldatabase, et hav af ølanmeldelser og nogle af byens bedste øltilbud.

Kihoskh.dk

No comments:

The translator

Do you want to read my blog, but do not understand danish - this is your rescue ;)