Wednesday, October 07, 2009

Barrel Aged Black (Whisky Edition)


Når man brygger ekstrem-øl er det i sagens natur ikke fordi man vil brygge en øl som alle kan lide. En ekstrem-øl gør noget ekstremt, altså noget der står i kontrast til det konventionelle, det sædvanlige og det forudsigelige.

Mikkellers Black er et eksempel på en ekstrem-øl. Med sin alkoholprocent på 17,5, og med sin helt vandvittige maltprofil, sødme og humle bliver Black naturligt placeret et sted mellem 'langt ude' og
'Out of This World' på smagsbarometeret. Helt der ude deler vandene sig. Nogle vil mene at det er en skøn og sublim oplevelse langt ud over det sædvanlige, andre vil løbe skrigende bort.

Personligt har jeg altid oplevet Black som en utroligt vigtig øl, som en øl der flyttede grænser for hvad man kan med øl, og som satte helt nye standarter. Men som smagsoplevelse, og betragtet som nydelsesobjekt har jeg altid haft det lidt svært med Black. Jeg er flere gange vendt tilbage til den, i håb om at jeg nu er blevet voksen nok til at nyde denne mastodont af en mandebajer.

Nu er Black så kommet i en fadlagrede version. Barrel Aged Black (Whisky Edition) hedder den. Der er tale om en Black brygget på Prof i Belgien, herefter har den ligget 3 måneder på franske whiskyfade, så er den blevet tvangs-karboneret, flasket og sendt til Danmark. Her er den blevet udstyret med klistermærke og snehvid voks. Og så er den klar til at blive solgt og nydt af dig.

Og Barrel Aged Black er virkelig en nydelse. Tiden på fade har tilført Black en helt unik smag af whisky, træ, vanilje, kanel og tørret frugt der åbner Blacks fortættede krop.
Der er mange øl det klæder at blive fadlagrede, men aldrig før har jeg smagt en øl, der i den grad åbner sig efter fadlagring.

Barrel Aged Black (Whisky Edition) er den mest komplekse øl jeg nogen sinde har smagt. Den er så vild og vildsom og smagsmættet, at man hurtigt løber tør for ord i et kejtet forsøg på at beskrive den. Den relativt livlige karbonering har gjort Barrel Aged Black let at drikke. Man fornemmer ikke alkoholen, før man har drukket den.

Barrel Aged Black (Whisky Edition) bliver sat til salg fra på lørdag, i din helt egen KIHOSKH.


Dette blogindlæg er oprindeligt publiceret på
Kihoskh.dk

Kihoskh.dk finder du en masse blogindlæg om øl, en konstant voksende øldatabase, et hav af ølanmeldelser og nogle af byens bedste øltilbud.

Kihoskh.dk

No comments:

The translator

Do you want to read my blog, but do not understand danish - this is your rescue ;)