Friday, October 02, 2009

Gordon Finest Platinum


For 100 år siden, det var i 1909, sagde den engelske brygger John Martin følgende: ”Only connoisseurs can appreciate beers like mine”. Og hvis John talte dansk ville han sikkert have sagt noget i retning af følgende: ”Kun kendere kan sætte pris på øl som mit”.
John havde slået sig ned i Belgien, her havde han etableret bryggeriet Martin's, der naturligt nok har haft blandingen af belgisk og engelsk brygtradition, som sit varemærke lige siden. Det er der kommet op til flere gode øl ud af. Den belgiske gær og sødme har det i flere tilfælde helt fint i selskab med den britiske humleprofil.
Martin's flagskib hedder Gordon Finest Platinum – en Belgian Strong Pale Ale på 12 % alkohol. Det lyder måske lidt voldsomt, og tro mig, det er det også. Denne øl er forbeholdt dem der kan klare mosten. Den er dufter og smager af alkohol. Men der er også ansatser til elegante toner af både karamel, citrus, druer og korn.
Vi har tidligere haft Gordon Finest Platinum i KIHOSKH, dengang kom den i en flaske på 75 cl., nu har vi i mellemtiden fået dem hjem på en noget mere human 33 cl. flaske.


Dette blogindlæg er oprindeligt publiceret på
Kihoskh.dk

Kihoskh.dk finder du en masse blogindlæg om øl, en konstant voksende øldatabase, et hav af ølanmeldelser og nogle af byens bedste øltilbud.

Kihoskh.dk

No comments:

The translator

Do you want to read my blog, but do not understand danish - this is your rescue ;)