Tuesday, June 03, 2008

Lidt mørkere end kulsort


Indledningsvis må jeg komme med en erkendelse: jeg hører til den kategori af mennesker der altid bliver en smule misundelig, når filmskribenter, filmanmelderne og andre mere eller mindre kendte linselus får billetter til for- og snigpremiere. Så er det sagt. Når det kommer til stykket ville jeg helt sikkert kede mig halvt ihjel, hvis jeg skulle slæbes gennem en tre timer lange musicalopsætninger af Matador. Jeg ville dø langsomt og smertefuldt hvis jeg gik i Det Ny Teater og så noget af det Disney-bæ de sætter op der, og jeg ville nok hellere have sat en arm af, end jeg ville gå i Det Kongelige Teater for at se en flok bøsser i hvide gamacher, skridtbind og g-streng springe selvhøjtideligt rundt til stor begejstring for et balletpublikum der følte sig særligt kulturelt. Men jeg er alligevel misundelig på dem der får forpræmiererbilletter, og på alle dem der kommer til snigpremiere og ferniseringer og får tilsendt anmeldereksemplarer. De er en lille udvalgt skare, en lille eksklusiv klub.

Men i dag er det denne oversete og forsmåede skribents payback day, det er hævnens time, det er afmagtens afløb. I dag er det nemlig mig der anmelder øl der ikke er i butikkerne endnu. Og nu, da dette alt for lange forfelt endeligt ender, kan den egentlige anmeldelse tage sin begyndelse.

--------------------------------------------------------------------------------

Mikkeller har brygget en Beer Geek Brunch. Som navnet mere end antyder, så er der tale om en opfølger på den efterhånden hæderkronede Beer Geek Breakfast. Men når vi bevæger os op af dagen, fra morgenmad til brunch, så rykker vi også op i smag, kompleksitet, styrke og egentligt også i samlet oplevelse. Lad mig sige det med det samme, jeg begik den fejl, at testede den nye BG Brunch op mod den velkendte BG Breakfast. Og det er uretfærdigt over for BG Breakfast.
Jeg har altid holdt meget af BG Breakfast, og derfor var det på mange måder utilfredsstillende at putte den i et selskab, hvor dens kvaliteter på flere punkter blev overskygget.
F. eks. har jeg altid elsket BG Breakfast for at være en stout med et ordentligt skud humle. Netop humlen tilføjer noget friskt og grønt til den ellers noget tunge krop en stout er udstyret med. Og det gør humlen på alle måder stadigt, men i selskab med BG Brunch kommer denne humlefriskhed bare ikke til at fremstå helt så nuanceret og kompleks, såm den ellers plejer.
Det samme gælder duften. Det er til morgenmaden at der dufter grønt og friskt af nyslået græs og saftspændt forårsmorgen. Når vi når frem til brunchen, er duften mørk og domineret af chokolade, lakrids og træ.
BG Breakfasts livlighed kommer fint til udtryk i skummet. Som det forhåbentligt fremgår af billedet, så er der markant forskel på skummet. Men det er også den eneste forskel der møder øjet, for når man holder henholdsvis BG Breakfast og BG Brunch op mod lyset, så forekommer de begge at være lidt mørkere end kulsort.

Jeg har sagt det før, og jeg kommer til at sige det igen og igen: Med denne fantastiske imperial stout på 10,0 procent, har Mikkeller endnu engang bekræftet min tese om, at de bliver bedre og bedre. GB Brunch er uden tvivl den mest fuldendte imperial stout jeg nogensinde har drukket. Glæd dig til den kommer i butikkerne.


Dette blogindlæg er oprindeligt publiceret på
Kihoskh.dk

Kihoskh.dk finder du en masse blogindlæg om øl, en konstant voksende øldatabase, et hav af ølanmeldelser og nogle af byens bedste øltilbud.

Kihoskh.dk

No comments:

The translator

Do you want to read my blog, but do not understand danish - this is your rescue ;)